Flyttlista – Guide till en checklista som underlättar din flytt

Innan flyttbolaget genomför din flytt borde du ha en checklista till dem. Detta kommer att hjälpa dig genom processen att göra ditt hem redo för flyttfirman.

Flyttlista – En checklista för flyttfirmor och flyttsaker

Denna checklista borde ha steg som du genomför innan flyttbolaget faktiskt kommer till ditt hus och börjar med flyttningen. Det kan vara så enkelt som en lista med påminnelser som du måste göra innan du flyttar, eller det kan vara en lista där du ska göra saker varje vecka. Detta är speciellt viktigt om du ska packa dina saker själv. Då vill du planera baserat på vilket rum eller vilka slags saker som packas tillsammans, så att du fortfarande inte packar samma dag som du ska flytta.

Använd rätt flyttlådor när du flyttar. Flyttlista för flytten

Som exempel, under första veckan kan du skriva att du ska ta ner alla bilder och foton från väggarna. Detta är en bra början för om du måste klättra över färdigpackade lådor för att ta ner tavlor kan du inte bara skada tavlorna utan du kan även skada dig själv. Skriv sedan ner att du ska arrangera dem utefter storlek så de kan kombineras när de packas ner. På detta sättet kan du också bestämma om du verkligen vill ta med alla dina bilder till ditt nya hem.

För vecka två kan du skriva att du ska samla ihop alla kastruller och stekpannor så att du kan börja fylla lite större lådor med dessa ibland lite klumpiga sakerna. Var säker på att du sorterar ut de saker som du behöver innan flytten och använd den tiden för att rensa saker som du vill slänga. Annars skulle du fortsätta vecka efter vecka tills du hade ett helt hus med uppackat papper så det ser ut som att du har en stor vägkarta utvecklad från början till slut.

En annan sak att vara medveten om är de saker som inte kan flyttas eller som inte är tillåtna av flyttfirman. Om du har fått en lista på dessa av flyttfirman så kan du sätta de sakerna i en separat hög för att ges bort eller slängas. Vissa av dessa saker kan vara färskvaror såsom fryst mat som kommer att smälta under flytten. Sedan finns det farliga saker som gasolbehållare. Föraren kommer att berätta för dig att han har tillräckligt med bränsle i bilen och att han inte behöver mer. De kommer inte att flytta tändvätska, blekmedel, bilbatterier, thinner, motorolja, eller liknande saker. Med andra ord, de saker som kan överhettas och börja brinna eller explodera.

Det finns andra saker som flyttbolaget inte borde flytta på om någonting skulle hända bilen eller släpet. Detta skulle i så fall vara personliga saker med affektionsvärde eller de saker som är sentimentala så som oersättliga bilder eller bröllopsalbum. Du vill inte förlora dina smycken eller andra aktier och obligationer som du kanske har. Finansiella dokument borde inte packas ner, speciellt inte om det ger någon annan tillgång till dina konton eller ditt personnummer.