Rengöringstips

Flyttlista – Guide till en checklista som underlättar din flytt

Innan flyttbolaget genomför din flytt borde du ha en checklista till dem. Detta kommer att hjälpa dig genom processen att göra ditt hem redo för flyttfirman.

Flyttlista – En checklista för flyttfirmor och flyttsaker

Denna checklista borde ha steg som du genomför innan flyttbolaget faktiskt kommer till ditt hus och börjar med flyttningen. Det kan vara så enkelt som en lista med påminnelser som du måste göra innan du flyttar, eller det kan vara en lista där du ska göra saker varje vecka. Detta är speciellt viktigt om du ska packa dina saker själv. Då vill du planera baserat på vilket rum eller vilka slags saker som packas tillsammans, så att du fortfarande inte packar samma dag som du ska flytta.

Använd rätt flyttlådor när du flyttar. Flyttlista för flytten

Som exempel, under första veckan kan du skriva att du ska ta ner alla bilder och foton från väggarna. Detta är en bra början för om du måste klättra över färdigpackade lådor för att ta ner tavlor kan du inte bara skada tavlorna utan du kan även skada dig själv. Skriv sedan ner att du ska arrangera dem utefter storlek så de kan kombineras när de packas ner. På detta sättet kan du också bestämma om du verkligen vill ta med alla dina bilder till ditt nya hem.

För vecka två kan du skriva att du ska samla ihop alla kastruller och stekpannor så att du kan börja fylla lite större lådor med dessa ibland lite klumpiga sakerna. Var säker på att du sorterar ut de saker som du behöver innan flytten och använd den tiden för att rensa saker som du vill slänga. Annars skulle du fortsätta vecka efter vecka tills du hade ett helt hus med uppackat papper så det ser ut som att du har en stor vägkarta utvecklad från början till slut.

En annan sak att vara medveten om är de saker som inte kan flyttas eller som inte är tillåtna av flyttfirman. Om du har fått en lista på dessa av flyttfirman så kan du sätta de sakerna i en separat hög för att ges bort eller slängas. Vissa av dessa saker kan vara färskvaror såsom fryst mat som kommer att smälta under flytten. Sedan finns det farliga saker som gasolbehållare. Föraren kommer att berätta för dig att han har tillräckligt med bränsle i bilen och att han inte behöver mer. De kommer inte att flytta tändvätska, blekmedel, bilbatterier, thinner, motorolja, eller liknande saker. Med andra ord, de saker som kan överhettas och börja brinna eller explodera.

Det finns andra saker som flyttbolaget inte borde flytta på om någonting skulle hända bilen eller släpet. Detta skulle i så fall vara personliga saker med affektionsvärde eller de saker som är sentimentala så som oersättliga bilder eller bröllopsalbum. Du vill inte förlora dina smycken eller andra aktier och obligationer som du kanske har. Finansiella dokument borde inte packas ner, speciellt inte om det ger någon annan tillgång till dina konton eller ditt personnummer.

DJ mixerbord – Rengöring och underhåll

DJs är väldigt populära nuförtiden och efterfrågas hett för fester, bröllop och många andra olika event. De hjälper till att skapa en härlig miljö på alla sorters fester genom att spela den sortens musik som är passande och också uppskattad av publiken. Men det finns en baksida av det hela. Även den bästa Dj:n kommer inte att lyckas underhålla sin publik som hens utrustning inte är i rätt fungerande skick. Att underhålla och ta hand om sin utrustning är därför a och o för vilken DJ som helst för att kunna leverera en fläckfri föreställning till gästerna.

Ta hand om ditt DJ mixerbord – Rengöring och underhåll

enkel rengöring för ditt DJ mixerbordEn DJ måste använda sig av många olika typer av elektronisk utrustning. En viss del av den kanske inte kräver så mycket underhåll, medan andra såsom vinylskivor, skivspelare och mixerbordet måste underhållas genom en regelbunden rengöring. Tillsammans med alla rörliga delar på skivspelaren så är en annan oerhört viktig del i Dj:ns utrustning själva mixerbordet. Det är mixerbordets jobb att mixa ihop olika låtar och också ge olika effekter så som fade in och fade out. Om du söker på nätet så kommer du hitta många olika typer av DJ mixerbord tillgängliga tillverkade av olika företag, likväl som många olika reservdelar, alla med åtkomst online.

Även fast mixerbord rent generellt är en tålig typ av utrustning så kräver de ett regelbundet underhåll för att kunna leverera en tipp-topp prestation. Damm och smuts letar sig in till de elektroniska kretskorten på mixerbordet och fukt från dansklubbarna kan lägga sig som ett lager av damm och agera som en ledare, och därigenom eventuellt skada ledningarna på ytan av de elektroniska kretskorten. Slutresultatet blir ett knastrande ljud då man spelar upp musik. Om du inte rengör mixerbordet regelbundet så kan det sluta med att du skadar det. Det finns många underhållskit tillgängliga för denna sorts mixerbord och du kan köpa dessa både i specialiserade affärer och på nätet. Du kan även köpa en ny del om den blivit drabbad, speciellt cross-faders.

För att rengöra mixerbordet behöver du en skruvmejsel, en tub av ett speciellt smörjmedel och en burk komprimerad luft. Alla dessa saker kan man köpa på en lokal järnhandel eller på en affär som säljer DJ utrustning och tillbehör. Fadern på ett DJ mixerbord är tillverkad på så sätt att den går att ta isär och rengöras eller enkelt bytas ut, detta eftersom de lätt blir nötta. Innan du börjar med själva rengöringen, se till att du dragit ur alla sladdar till utrustning från eluttag.

Använd dig av skruvmejseln för att skruva lös alla skruvar som håller fast fadern på mixerbordet. Du kommer att märka att ett kopplingsdon håller fadern på plats på bordet. Ta bort den och skruva sedan lös alla ytterligare skruvar som håller fast fadern. Ta burken med komprimerad luft och använd den till att spraya in luft i alla skrymslen och vrån på fadern. Se till att den är helt dammfri innan du fortsätter. Det sista steget är att smörja crossfadern och sedan sätta ihop utrustningen igen. Hör sedan det knasterfria ljud som fadern nu bjuder på och njut av en ren prestation från ditt välunderhållna DJ mixerbord.

Rengöra Badrum – Rengöringstips

Badrummet i ditt hem är förmodligen det sista stället som du vill städa, med det är något som måste göras i vilket fall som helst. Från toaletten och handfatet till badkaret så finns det inga genvägar att ta. För att se till att du får bort all smuts samtidigt som du håller dig ren och hygienisk under tiden, så behöver du riktig utrustning och veta hur man rengör detta rum är också viktigt. Tro det eller ej, men det finns vissa rutiner som de flesta städfirmor använder sig av och som hjälper dem att bekämpa även det tuffaste stället.

Enkla rengöringstips för badrummet

så rengör du ditt badrum på bäst sätt

Att veta dessa tips och att använda dem på rätt sätt kommer att garantera att ditt badrum kommer att skina och glänsa. T.ex. lämna alltid golvet till sist. Många personer blir ofta så distraherade av all smuts på golvet att de tar till moppen på en gång. Att göra så är att arbeta mot dig själv då du förr eller senare kommer att damma av ventilationen och fläkten. Om du rengör dessa först så ser du till att du inte behöver moppa två gånger, och det kommer att spara både tid och pengar. Här kommer några andra tips för att få ditt badrum i ett perfekt skick!

Hur man rengör sitt badrum ordentligt

–      Ta ut soporna först; sopa snabbt av golvet för att få upp allt lösa och stora smutspartiklar och lägg det sedan i soppåsen. Detta är också ett utmärkt tillfälle att gå igenom toalettskåpet och slänga bort alla tomma flaskor och behållare. Komihåg att detta är bara förberedelsefasen så spendera inte massor med tid för att få allt att se perfekt ut.

–      Ta fram din dammvippa eller dammsugare, den senare är mest rekommenderad, då den kan fånga upp allt smuts och damm på ställen som är svåra att nå (sprickor och små mellanrum) och dessutom förhindrar den att smutsen sprider sig igen. Börja med taket och arbeta dig nedåt samtidigt som du ser till att du rengör utblås, ventilation eller fläktar ordentligt. Många personer hoppar ofta över detta steg för att de har bråttom, men var inte lat då damm lätt samlas på dessa ställen.

–      Ta bort alla lösa saker i din dusch/badkar och lägg dem i en låda. Du vill nog inte få några rengöringsprodukter på din tandborste eller duschsvamp. Dränk sedan ned badkaret eller duschområdet med ett rengöringsmedel; och medan produkten får tid att verka, kan du putsa speglar och spendera lite tid med att organisera om i toalettskåpet om det behövs.

–       Skrubba badkaret rent och låt sedan hett vatten rinna ner i avloppet i minst fem minuter för att se till att allt verkligen spolats ned. Sätt tillbaka alla lösa föremål igen och förflytta dig till att rengöra toaletten. Se till att du också rengör spolknappen samt hela utsidan av toalettstolen innan du anser dig klar.

–      Moppa golvet till sist och sätt på fläkten för att skynda på torkprocessen. Efter allt detta är avklarat, tänd ett ljus, och du är helt klar!

Dessa tips ovan är mer än tillräckligt för att ge dig ett glänsande rent badrum och ger också en känsla av den där professionellt utförda städningen!

Rengöringstips från Flyttstädning Oskarshamn