DJ mixerbord – Rengöring och underhåll

DJs är väldigt populära nuförtiden och efterfrågas hett för fester, bröllop och många andra olika event. De hjälper till att skapa en härlig miljö på alla sorters fester genom att spela den sortens musik som är passande och också uppskattad av publiken. Men det finns en baksida av det hela. Även den bästa Dj:n kommer inte att lyckas underhålla sin publik som hens utrustning inte är i rätt fungerande skick. Att underhålla och ta hand om sin utrustning är därför a och o för vilken DJ som helst för att kunna leverera en fläckfri föreställning till gästerna.

Ta hand om ditt DJ mixerbord – Rengöring och underhåll

enkel rengöring för ditt DJ mixerbordEn DJ måste använda sig av många olika typer av elektronisk utrustning. En viss del av den kanske inte kräver så mycket underhåll, medan andra såsom vinylskivor, skivspelare och mixerbordet måste underhållas genom en regelbunden rengöring. Tillsammans med alla rörliga delar på skivspelaren så är en annan oerhört viktig del i Dj:ns utrustning själva mixerbordet. Det är mixerbordets jobb att mixa ihop olika låtar och också ge olika effekter så som fade in och fade out. Om du söker på nätet så kommer du hitta många olika typer av DJ mixerbord tillgängliga tillverkade av olika företag, likväl som många olika reservdelar, alla med åtkomst online.

Även fast mixerbord rent generellt är en tålig typ av utrustning så kräver de ett regelbundet underhåll för att kunna leverera en tipp-topp prestation. Damm och smuts letar sig in till de elektroniska kretskorten på mixerbordet och fukt från dansklubbarna kan lägga sig som ett lager av damm och agera som en ledare, och därigenom eventuellt skada ledningarna på ytan av de elektroniska kretskorten. Slutresultatet blir ett knastrande ljud då man spelar upp musik. Om du inte rengör mixerbordet regelbundet så kan det sluta med att du skadar det. Det finns många underhållskit tillgängliga för denna sorts mixerbord och du kan köpa dessa både i specialiserade affärer och på nätet. Du kan även köpa en ny del om den blivit drabbad, speciellt cross-faders.

För att rengöra mixerbordet behöver du en skruvmejsel, en tub av ett speciellt smörjmedel och en burk komprimerad luft. Alla dessa saker kan man köpa på en lokal järnhandel eller på en affär som säljer DJ utrustning och tillbehör. Fadern på ett DJ mixerbord är tillverkad på så sätt att den går att ta isär och rengöras eller enkelt bytas ut, detta eftersom de lätt blir nötta. Innan du börjar med själva rengöringen, se till att du dragit ur alla sladdar till utrustning från eluttag.

Använd dig av skruvmejseln för att skruva lös alla skruvar som håller fast fadern på mixerbordet. Du kommer att märka att ett kopplingsdon håller fadern på plats på bordet. Ta bort den och skruva sedan lös alla ytterligare skruvar som håller fast fadern. Ta burken med komprimerad luft och använd den till att spraya in luft i alla skrymslen och vrån på fadern. Se till att den är helt dammfri innan du fortsätter. Det sista steget är att smörja crossfadern och sedan sätta ihop utrustningen igen. Hör sedan det knasterfria ljud som fadern nu bjuder på och njut av en ren prestation från ditt välunderhållna DJ mixerbord.