Rengöra Badrum – Rengöringstips

Badrummet i ditt hem är förmodligen det sista stället som du vill städa, med det är något som måste göras i vilket fall som helst. Från toaletten och handfatet till badkaret så finns det inga genvägar att ta. För att se till att du får bort all smuts samtidigt som du håller dig ren och hygienisk under tiden, så behöver du riktig utrustning och veta hur man rengör detta rum är också viktigt. Tro det eller ej, men det finns vissa rutiner som de flesta städfirmor använder sig av och som hjälper dem att bekämpa även det tuffaste stället.

Enkla rengöringstips för badrummet

så rengör du ditt badrum på bäst sätt

Att veta dessa tips och att använda dem på rätt sätt kommer att garantera att ditt badrum kommer att skina och glänsa. T.ex. lämna alltid golvet till sist. Många personer blir ofta så distraherade av all smuts på golvet att de tar till moppen på en gång. Att göra så är att arbeta mot dig själv då du förr eller senare kommer att damma av ventilationen och fläkten. Om du rengör dessa först så ser du till att du inte behöver moppa två gånger, och det kommer att spara både tid och pengar. Här kommer några andra tips för att få ditt badrum i ett perfekt skick!

Hur man rengör sitt badrum ordentligt

–      Ta ut soporna först; sopa snabbt av golvet för att få upp allt lösa och stora smutspartiklar och lägg det sedan i soppåsen. Detta är också ett utmärkt tillfälle att gå igenom toalettskåpet och slänga bort alla tomma flaskor och behållare. Komihåg att detta är bara förberedelsefasen så spendera inte massor med tid för att få allt att se perfekt ut.

–      Ta fram din dammvippa eller dammsugare, den senare är mest rekommenderad, då den kan fånga upp allt smuts och damm på ställen som är svåra att nå (sprickor och små mellanrum) och dessutom förhindrar den att smutsen sprider sig igen. Börja med taket och arbeta dig nedåt samtidigt som du ser till att du rengör utblås, ventilation eller fläktar ordentligt. Många personer hoppar ofta över detta steg för att de har bråttom, men var inte lat då damm lätt samlas på dessa ställen.

–      Ta bort alla lösa saker i din dusch/badkar och lägg dem i en låda. Du vill nog inte få några rengöringsprodukter på din tandborste eller duschsvamp. Dränk sedan ned badkaret eller duschområdet med ett rengöringsmedel; och medan produkten får tid att verka, kan du putsa speglar och spendera lite tid med att organisera om i toalettskåpet om det behövs.

–       Skrubba badkaret rent och låt sedan hett vatten rinna ner i avloppet i minst fem minuter för att se till att allt verkligen spolats ned. Sätt tillbaka alla lösa föremål igen och förflytta dig till att rengöra toaletten. Se till att du också rengör spolknappen samt hela utsidan av toalettstolen innan du anser dig klar.

–      Moppa golvet till sist och sätt på fläkten för att skynda på torkprocessen. Efter allt detta är avklarat, tänd ett ljus, och du är helt klar!

Dessa tips ovan är mer än tillräckligt för att ge dig ett glänsande rent badrum och ger också en känsla av den där professionellt utförda städningen!

Rengöringstips från Flyttstädning Oskarshamn